Florarie Online

Comanda Flori Online

Am tot vorbit despre flori pe acest blog. Am vorbit despre florile iubirii, despre cea mai mică și despre cea mai mare floare din lume, despre tot felul de astfel de curiozități. Ei bine, voi continua cu astfel de lucruri iar în articolul de față voi aduce în discuție și florile carnivore. Sună interesant, nu?

Încep cu o curiozitate despre una dintre cele mai mari și cele mai urât-mirositoare flori din lume, pe numele ei Titan Arum, sau, dacă dorești să fiu puțin mai științific în exprimare, îi voi spune Amorphophallus titanum. Aceasta miroase atât de urât încât mirosul unui cadavru ți s-ar părea un parfum frumos pe lângă odoarea care emană din această floare. Însă, pentru insecte, reprezintă o adevărată atracție. Măsoară până la 2 metri și nu stă deschisă decât o singură zi. De altfel, în cei aproape 50 de ani de viață, nu înflorește de mai mult de patru până la șase ori.

venus fyltrap

Florile carnivore sunt niște curiozități fascinante ale lumii plantelor. Până în prezent s-au descoperit circa 600 de specii de flori carnivore iar biologii continuă să rămână de-a dreptul uimiți de metodele pe care acestea le folosesc pentru a-și atrage victimele. Chiar și unele specii de orhidee sunt carnivore. Dar poate cea mai cunoscută floare carnivoră este Venus flytraps. Aceasta se găsește, în special, în Statele Unite ale Americii, prin zona statelor Carolina de Nord și Carolina de Sud, crescând în condiții de temperatură ridicată și de umiditate crescută. Dacă însă ți-ai pus în gând să-ți iei o floare din asta pentru acasă, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Comercializarea acestor flori nu se poate face decât pe baza unor acte. Conform ultimelor statistici, în prezent mai sunt doar aproape 36.000 de exemplare din această plantă care cresc în mediul lor natural, iar în sere realizate special pentru acest lucru mai sunt crescute alte 3 până la 6 milioane de exemplare.

În articolul viitor vom continua să vorbim despre flori, curiozități din lumea florilor și, de ce nu?, despre alte flori carnivore. Așadar dacă dorești să aflii mai multe lucruri interesante despre flori, nu uita să revii pe acest blog.

One Response so far.

  1. [...] Despre flori: curiozitati si flori carnivore | Florarie Online (citește articolul original) [...]