Florarie Online

Comanda Flori Online

Orhideele sunt flori foarte frumoase pentru apartament dar pot fi folosite si cu diferite ocazii, de exemplu in cazul buchetelor de nunta sau pentru aranjamente florale. Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand alegeti sa cresteti orhidee in apartament trebuie sa fie temperatura. Astfel, aceste flori se impart in 3 grupe mari in functie de temperatura cu care sunt obisnuite.

  1. Orhidee obisnuite cu un ambient racoros: cymbidiums, masdevallias, odotoglossums. Acestea sunt obisnuite cu temperaturi de 12 grade noaptea si 24 de grade ziua (celsius);
  2. Orhidee ce se dezvolta bine sub temperaturi medii: cattleyas, oncidiums, miltoniopsis. Pentru aceste flori aveti nevoie de o temperatura de 15 grade noaptea si 27 grade ziua;
  3. Orhidee care se dezvolta intr-un ambient mai cald: phalaenopsis, vandas, mottled-leaf paphiopedilum, acestea au nevoie de temperaturi mai ridicate – 18 grade noaptea si 29 de grade ziua.

Ingrijirea orhideelor poate fi foarte usoara daca tineti cont de cele trei grupe. Aceste flori au nevoie de o diferenta de 10grade intre zi/noapte pentru ca ziua are loc fotosinteza (prepararea hranei) iar daca noaptea temperatura nu este mai scazuta, hrana ajunge sa intre in metabolismul florilor, fara sa mai fie stocata, iar orhideele infloresc foarte greu, daca nu deloc.

Un alt lucru foarte important in ingrijirea orhideelor este udarea acestora. Multe orhidee se ofilesc tocmai pentru ca propietarii nu citesc aceste sfaturi de ingrijire a plantelor. Orhideele sunt, in principal, plante epifite (adica traiesc pe alte plante, scoarta de copaci etc). Daca aveti posibilitatea sa puneti accent pe ingrijirea orhideelor, atunci puteti sa combinati orhideele cu scoarta copacilor. Cu toate acestea, majoritatea le cresc in interior, in vaze sau boluri mai mari. In cazul acestora, udarea acestor flori poate fi o problema, de acea trebuie sa aveti in vedere: tipul orhideei (unele sunt obisnuite cu pamantul foarte umed – phalaenopsis sau mai uscat), lumina si temperatura (daca lumina este mai puternica, florile trebuie udate mai des decat atunci cand lumina este slaba sau temperatura scazuta) dar si bolul folosit (impreuna cu ingrasamantul). De exemplu, recipientele de plastic pastreaza mai mult timp umezeala, la fel ca si in cazul unor ingrasaminte.

Daca aveti de gand sa cumparati flori de orhidee albe trebuie sa aveti grija si la ingrasamantul folosit. Aceste flori nu au nevoie de prea multe substante ajutatoare asa ca aveti grija sa nu puneti prea mult ingrasamant sau radacinile si tuplina acestora “pot arde” (ofili). Orhideele nu vor creste mai repede daca puneti mai mult ingrasamant! Daca totusi doriti sa mergeti pe aceasta cale, alegeti un ingrasamant special pentru orhidee si folositi-l cu precadere primavara si vara si foarte putin iarna si toamna. Inainte sa adaugati ingrasamantul documentati-va cu privire la tipul florii pe care o aveti, unele au nevoie de mai mult ingrasamant, altele de mai putin.

Ingrijirea orhideelor nu trebuie sa fie ceva dificil. Pana la urma cresterea plantelor in apartament este un hobby care aduce satisfactii sufletesti, ne relaxeaza si ne face sa privim cu incredere catre ziua de maine.

sursa imagine: gradina mea .ro

2 Responses so far.

  1. [...] Sfaturi pentru ingrijirea orhideelor [...]

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Sorina, Floria. Floria said: Cum se ingrijesc orhideele: http://bit.ly/gd6n82 [...]